Alles over Zaful

Ken jij Zaful? Heb jij wel eens iets besteld bij Zaful, of ben je misschien van plan dat te gaan doen? Lees dan snel verder want in dit artikel bespreken we de voor- en nadelen.

Wat is Zaful?

Zaful is een Chinese webshop waar je vele soorten kleding kunt kopen. Wellicht ken je Zaful nog niet maar ken je wel een aantal andere Chinese webshops, zoals DealeXtreme of AliBaba. Bij Chinese webshops kun je vaak producten kopen voor een fractie van de prijs die je zou betalen in bijvoorbeeld Europese winkels.

Moet ik invoerrechten betalen?

Wellicht vraag je je af of je ook invoerrechten moet betalen over producten die je koopt bij Chinese webshops. Als je iets bij een Chinese webshop koopt, let dan op het totale bedrag dat je spendeert. Zo worden er voor producten die minder dan 22 kosten geen extra bedragen in rekening gebracht. Bij hogere bedragen (tot 150 euro) moet je B.T.W. en inklaringskosten betalen.

Tip: Betalen Zaful | Welke Betaalmethodes Biedt Zaful Aan?

Bij bedragen boven de 150 euro is het mogelijk dat je ook nog invoerrechten moet gaan betalen. Voor bijvoorbeeld kleding kan tot 17% aan invoerrechten in rekening worden gebracht. Aan de andere kant hoef je voor producten als televisies of laptops geen invoerrechten te betalen.

Staat Zaful goed aangeschreven?

Zoals als bij alle (Chinese) webshops kun je zeer positieve klantervaringen vinden, maar ook negatieve. Er gaat natuurlijk bij elk bedrijf wel eens iets mis, en mensen zijn nu eenmaal eerder geneigd om een recensie te schrijven als ze ontevreden zijn.

De klanten van Zaful zijn over het algemeen tevreden over de levertijd. Op de website wordt aangegeven dat de levertijd wel een paar weken kan zijn, maar in sommige gevallen worden de producten al binnen een week bezorgd. Gemiddeld genomen kun je zeggen dat de levertijd varieert van 3 dagen tot soms 3 weken.

Zaful biedt ook de mogelijkheid om producten te retourneren. Dit wordt op de website goed uitgelegd maar het kost natuurlijk wel een aantal extra handelingen. Ook moet je dan rekening houden met een vrij lange verwerkingstijd.

Leestip: Zaful Levertijd | Hoe lang duurt een levering van Zaful?

De meeste kopers zijn tevreden over de geleverde kwaliteit. Vooral de iets duurdere producten zijn van een goede kwaliteit, en nog altijd veel goedkoper dan bij vergelijkbare Europese webshops.

Conclusie

De meeste klanten zijn redelijk tevreden over de producten en de levering van Zafur. Als er iets misgaat is het lastig om de problemen op te lossen omdat je nu eenmaal met een bedrijf aan de andere kant van de wereld te maken hebt, waar men niet allemaal goed Engels spreekt. De prijzen zijn echter wel dermate gunstig, dat je dat zou kunnen incalculeren.